Vrijwilligerswerk en stage

VRIJWILLIGERSWERK OF STAGE

Wil je via ons vrijwilligerswerk doen, dan zoeken wij een project (of meerdere projecten) voor jou, afhankelijk van jouw voorkeur, interesses en (opleidings)achtergrond. Organisaties verschillen van een weeshuis tot een brandwondencentrum, van scholen en moestuinprojecten tot aan gemeenschappelijk wonen- en hippieprojecten. Doelgroepen zijn bijvoorbeeld (straat)kinderen, baby’s en misbruikte (jonge) vrouwen.

Duurzaamheid is voor ons steeds een belangrijk thema. Dat betekent niet alleen zorg voor natuur, milieu en omgeving, maar ook aandacht voor de impact van projecten op mensen. Hoe kunnen we bijdragen aan ontwikkeling en zelfredzaamheid op korte en vooral op langere termijn? Eén van de manieren is zorgen dat kinderen en jongeren meer toekomstperspectief krijgen. En ook zorgen dat onze zorg en dienstverlening niet zomaar even is, maar aanhoudend. Zodat er echt iets tot stand komt.

Hieronder drie uiteenlopende voorbeelden. Voor meer concrete opties bekijk onze vacatures.

Project Dagopvang

Project Dagopvang

Belo Horizonte - Brazilië
Project Galapagos
Project Fysio

Project Fysio

Cochabamba, Bolivia

 

Naast deze drie projecten zijn er nog veel meer interessante opties. In Bolivia kun je bij een moestuinproject de lokale bevolking ondersteunen in zelfredzaamheid en voedselzekerheid, Engelse les geven aan kinderen die uit de mensenhandel zijn gered, kinderen met brandwonden emotioneel ondersteunen door spelletjes met ze te spelen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis, lokale vrouwelijke ondernemers helpen met het verbeteren van hun marketingplan voor hun handarbeidwinkel of voor opgevangen apen en katachtigen spelen bedenken om ze mentaal uit te dagen.

Liever naar Brazilië? Kom bijvoorbeeld voetballen met kinderen uit de favelas, bedreigde vogels verzorgen in een park rijk aan flora en fauna of geef Engelse of computerles aan (straat)kinderen en jongeren.

In Ecuador zijn er onder andere veel opties in de zorg en voor de sportievelingen ook veel mogelijkheden zoals aan de slag op een voetbal-, zwem- of hockeyschool. Meer een natuurliefhebber? Draag dan je steentje bij aan het behoud van de biodiversiteit op de Galapagoseilanden.

Schrikken personen in kritieke toestanden jou niet af? Rij dan mee met de brandweerziekenwagen door Quezaltenango in Guatemala en verleen 1e hulp of ga aan de slag in een gezondheidscentrum en test vrouwen op HIV. Daarnaast zijn verschillende dierenparken op zoek naar dierenliefhebbers, kun je lokale bevolking helpen met het oogsten van koffie of met het planten van bomen.

Bijna alle projecten zijn ook beschikbaar voor stagiaires of voor het doen van onderzoek. Dat een stage of onderzoek in het buitenland goed op je cv staat, is natuurlijk niet voor niets. Het is ontzettend interessant, uitdagend en waardevol om je toekomstige beroepspraktijk vanuit een andere maatschappelijke en culturele context te ervaren. Een stage in het buitenland kan je leven veranderen. Je ontmoet andere mensen, verdiept je in een andere cultuur en je maakt vrienden voor het leven. Je leert ook meer over jezelf. Kortom, verbreed je horizon en leer! Er zijn veel mogelijkheden voor mbo’ers, hbo’ers en wo’ers. Voor uiteenlopende opleidingen zoals Maatschappelijke dienstverlening, Organisatiekunde, Antropologie, Marketing, Communicatie, Bos- en Natuurbeheer, ICT, Creatieve therapie en nog veel meer. Naast het volgen van een stage is het ook mogelijk om via ons onderzoek te doen. Samen met jou zoeken wij een interessant project passend bij je opleiding, interesses en leerdoelen inclusief de juiste supervisie. Bij ervaringen kun je lezen over vrijwilligers en stagiaires die je voor gingen!

Project Zorg 1e hulp

Project Zorg 1e hulp

Quetzaltenango, Guatemala
Project Vogel

Project Vogel

Foz de Iguaçu, Brazilië

 

Heb je interesse, dan kun je altijd vrijblijvend om informatie vragen. Per e-mail of eventueel via Skype. We kunnen dan samen op zoek gaan naar wat het beste bij je past. Wat we allemaal kunnen bieden is te veel om hier te beschrijven. Maar we zijn ervan overtuigd dat we een geschikte en leuke plek voor je kunnen vinden.