Overige zaken

VisumBolivia, reizen

Voor een verblijf in Zuid-Amerika dien je een geldig paspoort te hebben dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Voor een verblijf korter dan 90 dagen hebben personen met de Nederlandse nationaliteit geen visum nodig. Ben je van plan om langer dan 90 dagen in Bolivia of Brazilië te blijven? In dat geval kunnen wij je ter plaatse in contact brengen met een local die je tegen een kleine vergoeding zal ondersteunen bij het visumproces.

Vliegtickets

Wij kunnen je (uiteraard vrijblijvend!) tips geven met betrekking tot de reis naar het land waar jij aan de slag kunt.
Om je op weg te helpen zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met TunaFish. Check voor een betrouwbaar advies en goedkope tickets hun website.

Veiligheid

De meeste buitenlanders geven aan zich veilig te voelen in zowel Brazilië als Bolivia. Natuurlijk is het altijd belangrijk om de (vanzelfsprekende) voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, want toeristen zijn vaak in de ogen van de lokale bevolking ´rijk´. Neem zo weinig mogelijk kostbare spullen mee en verberg belangrijke documenten en geld zo goed mogelijk. Zoek geen gebieden op die in reisgidsen worden afgeraden en neem tips van de lokale bevolking en andere reizigers serieus. Het is bijvoorbeeld onverstandig om in het donker alleen de straat op te gaan; bel dan een geregistreerde radiotaxi om je te laten vervoeren.
Daarnaast: check voor vertrek altijd het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken.Brazilie, indianenmeisje

Gezondheidszorg

De (particuliere) gezondheidszorg in Bolivia en Brazilië is over het algemeen van goede kwaliteit. Als je ziek wordt in Bolivia en het nodig is dat je een dokter of een tandarts bezoekt, zijn wij altijd bereid je te vergezellen. In Brazilië zal je gastgezin en/of iemand van het project waar je bij betrokken bent, indien nodig, met je mee kunnen gaan. 

Verzekeringen

Het is altijd ontzettend belangrijk om een goede reisverzekering te hebben als je vrijwilligerswerk of een stage in het buitenland gaat doen. Onze verzekeringspartner adviseert je graag over de mogelijkheden. TunaFish biedt jou de beste reisverzekering op maat! Op hun website vind je een overzicht van de verschillende reisverzekeringen, kun je online een premieberekening maken o.b.v. de door jou gewenste dekking en reisduur en kun je de gewenste verzekering gelijk online afsluiten.