Activiteiten & excursies

Houd je van dansen? Si, si! Wij ook! Zuid-Amerika staat bekend om de vrolijke, Dansgroepritmische muziek. Ze zeggen dat de bevolking eerder leerde dansen dan praten. In zowel Bolivia als Brazilië zijn vele mogelijkheden om typisch Zuid-Amerikaanse dansen, zoals de salsa en de samba, snel onder de knie te krijgen. Je raakt er echt aan verslaafd!

Voor de actievere reiziger, zijn er ook allerlei sportactiviteiten waarin wij voor je kunnen bemiddelen. Je kunt surf- en duiklessen nemen in Brazilië of je leven riskeren op de mountainbike op de camino de muerte (de weg des doods) in La Paz. Verder is er: hiking- en trekkingstochten, kanovaren, paragliden, mountainbiken, klimmen en alles wat je verder kunt bedenken!

In beide landen is heel veel te zien en te beleven. Culturele diversiteit in Zuid-Amerika is enorm en er valt veel te leren over de inheemse bevolking en de geschiedenis van landen en steden. Wij zorgen in ieder geval voor een eerste kennismaking met de stad waar je neerstrijkt.

Allereerst onze thuishaven: Cochabamba! De stad verdrinkt in de pleinen, monumenten en paleizen (letterlijk, want tijdens het regenseizoen kun je haast de straat niet over door de waterstromen!) Bekende bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het Palacio Portales of Plaza Colón. En de stad huist de grootste overdekte markt van Zuid-Amerika: la Cancha. Dichtbij de stad kom je de meest fantastische natuur tegen: in Torotoro National Park vind je nog sporen van dino’s en Amboró National Park blaast je simpelweg omver door schoonheid.

Ook Belo Horizonte, in Brazilië, heeft natuur en cultuur. En geschiedenis. Het oudste café is open sinds 1898, en dichtbij Belo Horizonte ligt de vroegere hoofdstad van de provincie Mina Gerais: Ouro Preto. Foz do Iguacu, in het zuiden van het land, is vooral bekend van de machtige Iguazu Falls, een van de zeven wonderen van de wereld gerekend. Een prachtige plek om te wonen, te leven, te bezoeken. Of stage te doen. Je zit er niet ver van de grens met Argentinië en Paraguay. Mooie tripjes. En dan Sao Paolo, de grootste stad in Brazilië. Met alle diversiteit aan bewoners en attracties die je in zo’n grote stad verwacht, en echt enorm veel kunst en cultuur.

We kunnen goede tips geven en je in contact brengen met betrouwbare gidsen voor spannende excursies. Vertel ons wat je wilt!

Brazilie, surfen