Bolivia

BoliviJA! Wij zijn verliefd op dit fantastische land. Wil je weten waarom? 

Het land in het hart van Zuid-Amerika is een van de meest diverse landen ter wereld. Het is een van de armste landen vanMeer het continent, maar enorm rijk aan cultuur en natuur.  Het land heeft de authentieke Indiaanse cultuur voor een groot deel weten te behouden.
De officiële voertaal in dit land is Spaans, en het betaalmiddel de Boliviano.

Besneeuwde bergtoppen tot tropisch regenwoud, er is ontzettend veel te zien. Varen over het Titicacameer, jagen op anaconda’s in de jungle, en het bewonderen van Salar de Uyuni: de grootste zoutvlakte ter wereld. Dat zijn slechts enkele mogelijkheden.

De bijzondere projecten in Bolivia waar je via ons terecht kunt komen, zijn allemaal in de stad Cochabamba. Dat is de derde stad van het land, met meer dan een miljoen inwoners. De stad ligt in een vallei in de Andes. Vanwege het prettige klimaat wordt Cochabamba ook wel ‘de stad van de eeuwige lente’ genoemd. Heerlijk, niet?

Daarnaast heeft Cochabamba de naam een van de liberaalste steden van het land te zijn. De stad beschikt over verschillende universiteiten en een bruisend uitgaansleven. Naast restaurants met lokaal eten zijn er in de stad ook restaurants met westers eten.

Zuid Amerika, BoliviaLa Cancha, de grootste openluchtmarkt van Zuid-Amerika waar werkelijk alles te koop is, bevindt zich in Cochabamba. Een bezoekje aan deze markt is meer dan de moeite waard. Verder is er hier zowel een vliegveld als een grote (internationale) busterminal.

Kom Cochabamba samen met ons ervaren!