Ecuador

Ecuador zou wel eens een van de minst bekende landen kunnen zijn in Zuid Amerika. Gek, als je daar over nadenkt, want op vele manieren laat het de beste kanten van het continent zien! In Ecuador vind je veel van de wonderen die mensen vaak naar Zuid Amerika doet trekken.

Koloniale stadjes en Inca ruines in de Andes, traditionele inheemse stammen in de Amazone, laid-back life in de kustgebieden en – de kers op de taart – de unieke flora en fauna van de Galapagos eilanden. En dan hebben we het alleen nog maar over de toeristische trekpleisters. Ecaduor heeft zo veel meer.

Je zult er snel achterkomen dat Ecuador’s hoofdstad, Quito, ’s wereld beste karakteristieken bij elkaar brengt! Je kunt het prachtige en historisch goed bewaarde oud centrum van de stad vandaag ontdekken, en morgen de uitdaging aangaan te hiken in het omringende berglandschap. Je gaat elk besef van tijd verliezen! Je zult niet de eerste zijn die langer blijft plakken dan ze van tevoren hadden gedacht. Wil je buiten Quito op onderzoek uit? Dat kan! Er zijn ontzettend veel plekken om te ontdekken en projecten te bezoeken. Ooit gedroomd om te werken in de oogverblindende natuur op de Galapagos eilanden? Het maakt niet uit hoe gek je dromen waren, Ecuador maakt ze waar!

 

Voorwaarden en mogelijkheden

Je kunt als vrijwilliger of als stagiaire aan de slag bij verschillende projecten door heel Ecuador, bijvoorbeeld in Quito, de Amazone en het kustgebied. Waar je ook heen wilt, het is lastig vriendelijkere gastgezinnen te vinden dan de Ecuadorianen. Bij een host familie verblijven verrijkt je verblijf: je kunt jezelf volledig onderdompelen in de locale cultuur. Je vindt een thuis ver van huis!  Mensen zijn trots op hun land en delen graag hun gewoontes en kennis met je. Ook zul je snel in hun taal met ze kunnen praten, in Ecuador vind je tal van mogelijkheden om je in het Spaans te onderleggen!

Als vrijwilliger of stagiaire, heb je tal van mogelijkheden in Ecuador. Van het geven van Engelse les tot het organiseren van sportactiviteiten, in dagopvangcentra of ziekenhuizen. Jouw project wordt op maat aangeleverd en aangepast aan jouw voorkeuren, met voldoende tijd om Spaans te leren en het land te ontdekken!

 

Visum

Voor een verblijf in Zuid-Amerika dien je een geldig paspoort te hebben dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Voor een verblijf korter dan 90 dagen hebben personen met de Nederlandse nationaliteit geen visum nodig. Ben je van plan om langer dan 90 dagen in Ecuador te blijven? In dat geval kunnen wij je ter plaatse in contact brengen met een local die je tegen een kleine vergoeding zal ondersteunen bij het visumproces.

 

Veiligheid

De meeste buitenlanders geven aan zich veilig te voelen in Ecuador. Natuurlijk is het altijd belangrijk om de (vanzelfsprekende) voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, want toeristen zijn vaak in de ogen van de lokale bevolking ´rijk´. Neem zo weinig mogelijk kostbare spullen mee en verberg belangrijke documenten en geld zo goed mogelijk. Zoek geen gebieden op die in reisgidsen worden afgeraden en neem tips van de lokale bevolking en andere reizigers serieus. Het is bijvoorbeeld onverstandig om in het donker alleen de straat op te gaan; bel dan een geregistreerde radiotaxi om je te laten vervoeren.Daarnaast: check voor vertrek altijd het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken.

 

Verzekeringswerk

De (particuliere) gezondheidszorg in Ecuador is over het algemeen van goede kwaliteit. Als je ziek wordt in het buitenland en het nodig is dat je een dokter of een tandarts bezoekt, dan zorgen wij ervoor dat er iemand is die je vergezelt. Het is altijd ontzettend belangrijk om een goede reisverzekering te hebben als je vrijwilligerswerk of stage in het buitenland gaat doen. Onze verzekeringspartner adviseert je graag over de mogelijkheden. JoHo biedt jou de beste reisverzekering op maat! Op hun website vind je een overzicht van de verschillende reisverzekeringen, kun je online een premieberekening maken o.b.v. de door jou gewenste dekking en reisduur en kun je de gewenste verzekering gelijk online afsluiten.

 

Kosten

De bemiddelingskosten bedragen eenmalig € 550, waarvan € 50 naar het project gaat waar jij aan de slag kunt. Deze kosten zijn inclusief:

  • Informatiepakket dat we je voorafgaand aan de reis sturen over de voorbereidingen, het visum, geld, de reis, et cetera.
  • Ophaalservice van het busstation of vliegveld. (Erg fijn als je vermoeid aankomt!)
  • Wij zoeken voor jou een fijn gastgezin of (vrijwilligers)huis.
  • Wij zoeken een passende vrijwilligers-/stageplek voor jou.
  • In Ecuador is er een aanspreekpunt die je in geval van nood 24/7 kunt bereiken voor begeleiding. Daarnaast is er in Nederland altijd iemand bereikbaar, in geval van nood, om zaken voor je te regelen.

 

Andere kosten zijn afhankelijk van jouw behoeften. Als er andere vrijwilligers/stagiaires zijn, zullen er leuke activiteiten georganiseerd worden. Wil je een groeps- of privé-taalcursus, wil je in een gastgezin verblijven of deel je liever een appartement met andere vrijwilligers of stagiaires? Zodra je wensen duidelijk zijn, zullen wij een gedetailleerd kostenoverzicht sturen. Vrijblijvend uiteraard.

Een gastgezin in Ecuador kost ongeveer 300 dollar per maand. Er bestaat ook de mogelijkheid om met andere vrijwilligers/stagiaires in een huis te wonen. Dit kost tussen de 200 en 400 dollar per maand, afhankelijk van de grootte en luxe.

 

Ik heb interesse! Hoe nu verder?

Begint het al een beetje te kriebelen? Aanmelden als vrijwilliger of stagiair via Beyond South America doe je door het aanmeldformulier in te vullen. Dit brengt geen verplichtingen met zich mee.

Wij nemen na ontvangst binnen enkele dagen contact met je op om je wensen en verwachtingen te bespreken. We kunnen contact hebben via Skype, e-mail en telefoon. Vervolgens sturen wij je een kostenoverzicht en een voorstel voor een bepaald vrijwilligersproject/stageplaats/ talencursus en verblijf. Wanneer je akkoord gaat met het voorstel, maak je de bemiddelingskosten over. Na ontvangst sturen wij de bevestiging zo snel mogelijk.

Kom Ecuador samen met ons ervaren!